понеділок, 16 березня 2015 р.

Безпека життєдіяльності. Звіт про виконання плану заходів щодо реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху


ЗВІТ 
про  виконання плану заходів щодо реалізації Стратегії підвищення рівня       
 безпеки дорожнього руху  в ____________ загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № ___          за 20___-20___ рік


На виконання Закону України Про дорожній рух, розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 року № 480-р Про схвалення Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2015 року”, від 21 березня 2012 року № 140-р Про затвердження плану заходів щодо реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2015 року”, наказу по школі від 00.00.20___ №___ «Про невідкладні заходи щодо запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму на період 20___-20___ року» та з метою забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері безпеки дорожнього руху, усунення причин та умов вчинення дорожньо-транспортних пригод, запобігання дитячого травматизму та підвищення рівня дорожньої дисципліни протягом 20___-20___ року здійснювався ряд заходів, а саме:
1.    Під час проведення загальношкільних та класних батьківських зборів, педрадах, засіданнях ШМО розглядаються  питання про профілактику дитячого травматизму, про дотримання Правил дорожнього руху.
2.    Починаючи з 8 класу учні вивчають предмет «Безпека дорожнього руху», на якому організоване навчання та практичне тренування учнів щодо виконання Правил дорожнього руху і безпечної поведінки.
3.    На уроках основ здоров’я та фізичної культури періодично програються  різні ситуації, які можуть виникнути під час перевезення школярів залізничним та  автотранспортом.
4.    У навчально-виховному процесі  використовуються навчально-методичні матеріали, навчальні та наочні посібники з питань безпеки дорожнього руху з урахуванням особливостей сприйняття такої інформації учасниками дорожнього руху різних вікових категорій
5.    На початку кожного навчального року розробляються схеми безпечного руху учнів     1-11 класів із дому до школи, забезпечується їх наявність у щоденниках кожного учня. 
6.    Для пропагування дотримання дорожнього руху дітьми, щороку в вересні  проводиться рейд «Увага! Діти  –  на дорозі!».
7.    В школі функціонує  гурток  ЮІР.
8.    Протягом навчального року проводяться конкурси творів, виставки дитячих малюнків, театралізовані вистави, виступи агітбригади ЮІР з безпеки дорожнього руху.
9.    Систематично проводяться протягом навчального року, особливо перед канікулами, заходи щодо профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму.
10.              Використовуються у профілактичній роботі з попередження ДТП засоби масової інформації та наочної агітації.
11.    Для проведення роботи з профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму, виконання програм із формування в учнів навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах та організації діяльності загонів юних інспекторів дорожнього руху підтримуються належні зв'язки з інспекторами міської ДАІ.
12.    Школа забезпечена   інформаційними стендами, пам’ятками  на тему безпеки дорожнього руху.
13.    У  бібліотеці  організована  книжкова  виставка  з  безпеки життєдіяльності та безпеки дорожнього руху.
14.    При організації підвезення дітей до шкіл шкільними автобусами:
-       визначається кількість учнів, які проживають за межами пішохідної доступності (більше 3-х км) та складаються списки;
-       складаються  карти-схеми перевезення учнів;
-       призначаються наказами відповідальні за безпеку життєдіяльності під час перевезення;
-       облаштуванні  зупинки шкільних автобусів у визначених місцях.
15.    При організації перевезенні дітей автобусних транспортом школа керується наказом МОН України від 02.10.2014 № 1124 «Про затвердження нормативно-правових актів, які регламентують порядок організації туристсько-краєзнавчої роботи» та наказом по відділу освіти від 00.00.20___ р. №___ «Про організацію  нерегулярних перевезень пасажирів (учнів) автомобільним транспортом на внутрішньо обласних маршрутах протяжністю понад 50 км та міжобласних маршрутах».
                  

Директор школи        ________________                    ________________
                                                              (Підпис)                                                     (Ініціали, прізвище)

Немає коментарів:

Дописати коментар